Moli i le umukuka i lalo o kapoti: o le nuances o filifiliga ma laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga

Pin
Send
Share
Send

Backlight lelei ma leaga

Moli kapeneta moli o loʻo i ai lona lelei ma le lelei:

leleiMinus
  • Malamalama malamalama i le vaega o galuega e faʻafaigofie ai le kuka.
  • O se faʻaopopo malamalama malamalama fesoasoani i le vaʻaia vaʻaiga o le avanoa.
  • O le LED strip suia le malamalama o le po, lea e talafeagai i le pogisa.
  • O se lapoʻa filifilia o LED luminaires faʻatagaina oe e maua le saʻo faʻatusa mo soʻo se tofo, sitaili ma lanu.
  • Afai e le filifilia saʻo le pupula, atonu e le lava le moli aila poʻo le, i se isi itu, o le a faʻafiafiaina.
  • O le manaʻomia e nana le eletise e faʻamalosia ai i tatou e faʻaaoga togafiti fausaga.
  • O le LED strip i totonu o le umukuka e manaʻomia se faʻaaoga faigofie, lea e faʻafaigata ai foi ona faʻapipiʻi (o le a matou faʻasalalauina auiliiliina i lalo).

Tilotilo i filifiliga mo le faʻatumuina totonu o kapoti kapoti.

I le ata, o le moli i tua o le tioata talieleele

O a filifiliga moli o loʻo iai iina?

E i ai 3 ituaiga o diode lamepa mo umukuka kapoti.

Siaki la matou tala i le faʻatulagaina o moli i le umukuka.

Moli uila

Faʻataʻamilomilo, sikuea, faʻatafafā - e mafai ona latou fausiaina i le pito i lalo o le atigipusa pe faʻapipiʻi i luga aʻe. O moli malamalama e foliga lelei mai i lalo o kapoti ma lalo o fata tatala. Ina ia lava le malamalama, filifili se fetaui lelei susulu ma tuʻu ia mea e maua ai i se mamao talafeagai mai le tasi ma le isi.

Lanu Uila

Ina ia maua le malamalama malie tufatufaina malamalama, e sili atu le aua le sau ma se filifiliga. E le pei o lipine poʻo nofoaga, o laupapa e masani ona nofoia le pito i lalo atoa o kapoti, e mautinoa ai e oʻo lava le tafe o lumens. E le vevela le panels, e sefe mo mata, ma e lata ile 50,000 itula faigaluega (~ 15 tausaga). Faigofie e faapipii ma tausia. Pau lava le toe faʻafitauli o le tau maualuga tele.

Taua! Soʻo se moli diode - lipine poʻo ni laupapa - e iai ni mea e faʻasaoina ai le malosi. Latou faʻaaogaina tele itiiti malosiaga nai lo matauila masani matauila ma e oo lava i malosiaga-sefe matauila.

I le ata, o le moli i tua o moli susulu

Moli Lanu Uila

Se taugofie filifiliga ma se tau maualalo. Faʻapena foi, pei o panels, lipine e le faʻatupuina ai le vevela ma tautua mo le tele o tausaga. E mafai ona faʻapipiʻi i latou i soʻo se mea:

  • le tulimanu i le va o le talieleele ma le pito i lalo,
  • i le ogatotonu o le pito i lalo,
  • latalata i le pito i luma.

I le taimi lava e tasi, o le faʻapipiʻiina o moli i le umukuka i lalo o kapoti e mafai ona faia tutoʻatasi, aunoa ma le fesoasoani a tagata faʻapitoa. Pau lava le toe faʻafitauli o le lipine o le serial connection. O lona uiga, afai e tasi le LED e mu, o tagata uma o le a le toe galulue - o lona uiga o le lipine o le a tatau ona suia atoa.

Taua! Soʻo se lamepa mo le faʻamalamalamaina o le nofoaga galue e tatau ona makaina IP65 pe maualuga atu. O lenei faʻailoga e faʻamaonia ai le ono faʻaaogaina o masini i potu susu.

O fea le nofoaga sili?

Moli kapeneta moli, faʻalagolago i le nofoaga, faʻatinoina eseese galuega tauave.

Luga o le nofoaga galue

I lenei tulaga, o luminaires ua faʻapipiʻiina i le ogatotonu o kapoti (fausia-i totonu) pe latalata i lo latou itu pito i luma (luga). Ona o le a paʻu le malamalama i lalo, fausiaina le saʻo aʻafiaga ma saofaga i le faʻatauaina o le vaʻai i le sauniuniga o oloa: tipiina, faʻamamaina, etc.

Fautuaga! Ina ia le faʻalavelaveina foliga vaaia, oka faʻatasi ma kapoti se faʻapitoa "nut" o le a nana ai moli moli.

I le ata o loʻo i ai se moli i le tulimanu i lalo o kapoti

E ala i le talieleele

Aua o le autu galuega o ia moli o loʻo teuteuina, ona tatau lea ona talafeagai le talieleele. Talafeagai:

  • paʻu i ata;
  • tile faigofie;
  • luga luga.

Ioe, o le vaega o le tafe o le a pa'ū i luga o le countertop, o lea e mafai ai ona e faʻamalamalamaina le tali atu e tusa lava pe i ai se mea e leai se malamalama i le umukuka.

O lipine e masani ona faʻapipiʻi ile pito i luga, ae mafai ona faʻaopopo i lalo ma autafa.

I le laupapa faaseʻe

E le o le auala sili e faʻaopopo ai moli, aua:

  1. O le moli mai le pito i luga luga o le a susulu.
  2. O le a le faʻamalamalamaina le nofoaga faigaluega.
  3. O le nofoaga i lalo o le a faamamafaina soʻo se otaota, pefu ma isi countertop le atoatoa.

I le ata, le moli i tua o se taliuli pogisa

O le fea ki e sili ona talafeagai?

Tatou amata i le filifiliga e sili atu ona teʻena. O suiga e le talafeagai mo moli i totonu o le umukuka i luga aʻe o le vaega o galuega o loʻo manatu i ai o ni ata e iai ni masini e alu ai i totonu. E tusa ai ma le manatu, e tatau ona latou maua le toʻafimalie pe a mafai ma ki le moli i taimi uma e ulufale ai seisi i totonu o le potu.

O le mea moni, e te le manaʻomia le kiina o moli i taimi uma, ma o mea faigaluega e faifaimea faʻatasi ma ono tape a o e kukaina se mea ma toetoe a le minoi (mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo e tu pea a o tipi).

I isi metotia, i se tulaga aoao, e talafeagai uma, ae e te leʻi faʻapipiʻi, siaki pe talafeagai mo oe ona ki ma tape le moli i tua i lenei nofoaga i le tele o taimi i le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le nofoaga i lalo o le pito i lalo o le tautau pusa e le faigofie i taimi uma, aemaise lava pe afai o loʻo i ai se protruding teuteu sill i le pito i lalo.

O ki e mafai ona faʻapipiʻi i luga o le kapeneta, luga o le talieleele, luga o le puipui latalata ane, pe faʻasusu i totonu o le laulau. O le auala mulimuli e sili ona feteʻenaʻi, aua e le faigofie i taimi uma ona aumai le uaea i le laulau. Ma le isi, o le faʻaofi e tatau ona faʻamau, ma o le faʻaopopo galuega lea.

Fautuaga! Totogi atu i le dimmer ki - latou manaʻomia tele faapipiiina avanoa, ae e mafai ona fetuʻunaʻi le susulu o le backlight i taimi eseese.

I le ata o loʻo i ai le ki i luga o le talieleele

O le faʻamau i luga o le talieleele o le sili ona aoga: leai se mea faʻamataʻu le ki, e talafeagai e fetaomi ia, e le faalavelave i le taimi o gaioiga. Tasi "ae": uaea faʻasolosolo. Afai e faigofie ona uuina i lalo o le ipu malamalama poʻo le MDF, ona tulaʻi mai ai lea o ni faigata i ni maʻa poʻo ni mosaic - e foliga mai e te tuʻuina i fafo ma nana i totonu o se uaea, e le mafai ona taʻua o le maualuga o le matagofie.

Ina ia aua neʻi tosoina le uaea, tuʻu saʻo le faʻamau i luga o le kapoti: mai le pito i lalo, mai le itu (pe a le faʻamau le itu itu i luga o le puipui poʻo isi meaafale), mai luma (i luga o le tutusa teuteu teuteu).

Fautuaga! Tago fesuiaʻi foliga i ona po nei ma sitaili, ae atonu e le aoga pe a paʻi i lima susu, e le masani ai i le umukuka. O le mea lea, o faʻataʻitaʻiga tulei-faʻamau faʻataʻitaʻiga o le a sili atu faʻatuatuaina.

I le ata o loʻo i ai le ki i le pito o meaafale

Faʻafefea ona e faia oe lava?

O le faʻamamaina o moli a moli uila e faigofie, o le mea taua o le i ai o mea faigaluega talafeagai uma ma mulimuli i faʻatonuga.

Mea faigaluega ma mea faigaluega

Ole mea taua e le faia e le faʻapipiʻi e aunoa ma le LED strip lava ia. A filifilia, faʻalogo i faʻatatau nei:

  • Lanu O moli aila e susulu atu ile ata ole RGB. Diodes e papaʻe, mumu, lanumoana, lanumeamata. O toega o paolo e maua e ala i le aofia ai ni nai paolo masani i le taimi e tasi. E i ai lipine RGB - e lanu latou, poʻo le WRGB - faʻatasi ai ma lanu ma papaʻe diodes. Ae ui i lea, o le sili ona talafeagai mo le umukuka o masani papaʻe, lea i le isi itu e vaevaeina i le mafanafana ma le malulu.
  • Tafe. O le susulu e fuaina i lumens - o le tele o mea o i ai, o le moli uila o le a i ai pe a ki le tape faʻapipiʻi. O lenei parakalafa faʻamoemoeina i le ituaiga o LEDs ma a latou numera, faʻapea foʻi ma le latou tele. Ituaiga autu 2: SMD3528 (aunoa ma le RGB) ma SMD5060 (5050). O le muamua e laʻititi ma tuʻu masani, o mulimuli e lapoʻa, tuʻu laʻititi. O le masani faʻalua faʻaputuga density SMD5060 poʻo SMD3528 mea faʻapipiʻi e talafeagai mo backlighting.
  • Puipuiga. Seʻi tatou toe faʻamanatu tasi lava mo se umi o le olaga tautua i le umukuka, faʻataʻitaʻiga ma le faʻailoga IP65, 67, 68 e manaʻomia.

I se faʻaopopoga i le mea faʻapipiʻi ma diodes, e te manaʻomia se sapalai o le eletise (mea faʻapipiʻi), o se ki, se uaea mo fesoʻotaʻiga ma se laina (vaega ~ 2.5 mm), o se palaka i totonu o se outlet (poʻo se uaea na aveʻesea mai le puipui), eletise faʻapipiʻi, faʻalua itu itu poʻo isi faʻapipiʻi. Mai mea faigaluega e te manaʻomia seleulu, faovilivili, uʻamea, ma se uʻamea faʻapipiʻi.

Taua! E ola moliila i luga ole 12 volts, ae leʻo le 220 volts, o lea e manaʻomia ai ona faʻapipiʻi se transformer.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

6 sitepu ia faʻapipiʻi lelei lau laina LED:

  1. Oti i le umi manaʻomia. Lenei tatau ona faia faʻapitoa i le nofoaga o loʻo faʻamau i luga o le mea faʻapipiʻi lava ia. E masani lava, o moli moli o loʻo tu i le 3-4 LEDs, e masani ona sele mai seleulu i o latou luga.
  2. Faʻafesoʻotaʻi le uaea ma le paoa sapalai. O le auala sili ona saogalemu o le aveʻese o fesoʻotaʻiga i luga o le mea faʻapipiʻi ma faʻamau le uaea, ae e mafai foʻi ona e faʻaaogaina fesoʻotaʻiga.
  3. Tuʻua A tatau sitepu mo le umukuka e puipuia le soʻoga mai sova susu. Faʻaaoga le uila eletise poʻo se faʻamaonia faʻapitoa.
  4. Faʻapipiʻi ile tulaga ile tulaga. O le metotia faʻamoemoeina i luga o le faʻapitoa faʻatusa, o nisi alumini talaʻaga i ai se itu pipiʻi. A leai, faʻaaoga mea faʻalua lipine.
  5. Faʻafesoʻotaʻi le eletise. Faʻaofi le fono i totonu o se outlet pe faʻafesoʻotaʻi le mea faapipii ma se uaea o loʻo sau mai fafo o le puipui, ki luga.
  6. Faʻauma le faʻapipiʻiina. Ile taimi nei, e tatau ona e faʻapipiʻi le ki, faʻamoe ma nana le mea faʻapipiʻi, tuʻu se mea faʻasolo manino poʻo se matte diffuser i luga o le talaʻaga.

Taua! Aua neʻi galo e uiga i le saogalemu puipuiga: faia le faʻapipiʻiina ma le paʻu ese, maitau le polarity, faʻaʻeseʻese uma ua leai ni uaea i le taimi nei.

Vitio

Ina ia malamalama i le LED laina fesoʻotaʻiga ata i sili atu auiliiliga, matamata i le vitio faʻaaoga se outlet mo le hood:

Manatu fuafuaina

Ina ia taofi lau moli umukuka mai le foliga vaivai, taʻalo ma le lanu: filifili le lipine WRGB ma papaʻe ma lanu lanu moli, faʻatasi ai ma filifiliga e mafai ona fetuʻunaʻi. A e le tau kuka, ki moli moli e fetaui ma faʻamatalaga i totonu.

Afai e te manaʻo e faʻapupula atili le susulu o le moli i tua, tuʻufaʻatasia ma se tioata iila poʻo se tile backsplash. O nei mea e atagia mai ai āu, faʻateleina le aofai o le pupula paoa.

Siaki faʻataʻitaʻiga o le mamanu o se umukuka susila ma pe aisea e sili atu ai nai lo matte.

E foliga fiu le tasi laina faʻamamafa? Auala moli faaopoopo i luga o le pito i luga o kapoti po o fata, pe faʻapipiʻi le polokalama i le umukuka faavae.

O le ata o loʻo faʻaalia ai se itu teuteuina mo moli

Backlighting a umukuka ma LEDs o se aoga ma matagofie tali e mafai ona faapipiiina i le na o le 1 itula ma o le a fesoasoani e fausia ai se mafanafana siosiomaga mo kuka.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O FEA EA LOU ALOFA by: Fatu Lio Matalavea backing vocals: Joanna Failautusi - Dr. Rome Production (Iuli 2024).