Fuafuaina o le sikuea sikoa - ata i totonu

Pin
Send
Share
Send

Sei o tatou faia le filifiliga e faataunuu le toe faaleleia o le auala savali. O lona faʻatulagaina ma lona lautele e matua aʻafia ai lava le aitia o le suia o se fale mautotogi. O le ata e tatau ona faia tulaga ese matagofie ma taʻitasi. Suia le tamai avanoa o le auala savali, fausia se malamalama, vateatea lautele vavae ese potu. O faʻataʻatiaga masani e mafai ona faʻatafafā faʻapea foi ma le toeititi lava faʻatafafa faʻatusa. O le teuteuina ma le mamanuina o se sikuea sikoa auala e sau i lalo i se maeʻa suiga o uma luga. E tele filifiliga filifiliga. Faʻavae luga o le faʻamaeʻaina mea o loʻo i ai nei, e mafai ona suia le auala savali i tua atu o le iloaina, ioe, na o le sili atu. O le a latou fesoasoani e suia le leai o se avanoa, le mafaamatalaina avanoa o le alatele, fausiaina se matagofie maeʻa potu. O le mea sili ona taua o le faʻaaogaina o le ata, filifili lona sitaili.

O fea e amata ai tisaini

Matou te tuʻuina atu ni fautuaga taua a le tusitala pe faʻafefea e le au mamanu ona aumaia o latou manatu i le olaga. Na matauina i luga atu a o lesitalaina e tatau ona toe teuteuina:

  1. Fogafale;
  2. Pa;
  3. Taualuga.

Tuuina atu le tele filifiliga o eseese fale mea, o le fuafuaga avanoa e matua eseese. Mafaufau i le mamanu o le ulufale ulufale o le 6 sikuea mita, e ui lava i tuutuuga o se tapulaʻa laʻititi eria, oe mafai ona faia ma faʻatino manatu iinei i le atoa. Mea uma e mafai ona suia. O fola e faia i le "mafanafana" vai, eletise. O le tuufaatasiga o le ufiufi lava aofia ai:

  • Tile keramika;
  • Laminate;
  • Kapeti;
  • Linoleum.

I luga o puipui, talu ai o le eria e laʻititi, e faʻaoga:

  • Eseese vali vali;
  • Tuufaatasiga vaega;
  • Uma ituaiga o wallpaper, o le fou o le "suavai".

O le faʻalo mafai ona fai ma sui:

  • Tasi-tulaga laupapa faʻasologa;
  • Multilevel, ma elemeni feteenai;
  • Faʻaloila iila poʻo se paʻu;
  • Palasitika, ma faʻataʻitaʻiga o le ufiufi laupapa;
  • Moli e fausiaina faʻaaogaina totonu-i totonu o faʻataʻitaʻiga o moli malamalama.

Manatu Taua

Toetoe lava o fale uma e nonofo ai o loʻo iai se tamaʻi sikoa avanoa ulufale. Ioe, o le ata o le a matua suia ai, ae o le faʻaopoopoina sikuea iunite o le a le galue. E faʻatatau lea i le alasavali i soʻo se fale mautotogi, i nofoaga uma. Avea ma Moscow, se isi taulaga. O le ata e maua ai na o le tutasi ma vaʻaia vaʻaiga faʻalauteleina o le auala savali. O le mea lea, e manaʻomia le faia o le ata o le alatele i se auala e mafai ai ona fausia le faʻailoaina o le faʻateleina o le avanoa faʻatapulaʻaina.

O se mea taua tele e ausia ai lenei sini o le filifiliga o lanu, tuʻufaʻatasiga o lanu pe a fuafuaina se sikuea vaega.

Ma le falemautotogi, o lona uiga o le ulufale ulufale o le a sili atu le toʻafimalie ma mafanafana. O le fealofani o suiga i le avanoa e maua faʻafetai i le agavaʻa galuega i le ata, le filifiliga o le manaʻomia sitaili, ma le faʻaaogaina foi o le ata.

O le mea autu i le aitia o suiga

O le a fesoasoani ni manatu lelei ma faʻamaonia ia te oe e fausia ai se sikuea faʻatafafa i totonu e tatau ona e mafaufau iai. A o valiina, e tatau ona mafaufau i le taimi na faia ai teuteuga i luga o se laʻititi eria. O le mea lea, oe tatau ona pipiʻi i mea nei:

  • Talu ai o le faitotoʻa ulufale i le potu mautotogi e laʻititi lava, matou te filifilia moli malamalama o luga uma. Mo valivali puipui ma vali teuteu, e sili atu le faʻaoga o le acrylic faʻapea foʻi ma le vali tuai. I le pasi atoa atoa i luga o le laufanua ma se toeititi paʻepaʻe samasama, e mafai ona e filifilia le embossed protrusions ma se faʻapitoa paʻu faʻasee ma se eseʻese lanu. O se talaʻaga o se lanu uliuli o le a foliga manaia. Lanu fautuaga e faʻatatau i soʻo se ituaiga o teuteuga. Naʻo le faʻafetai lava i lenei mea o le aʻafiaga o le faʻateleina o le alasavali faia. Ma o le "vaivai" moli e sasaʻa mai luga o le a faʻalauteleina le avanoa i le potu.
  • Valiina i le acrylic poʻo le latex vali, o le paʻepaʻe tasi-tulaga laupapa faʻamaʻoti o le auala savali foliga matagofie ma fasi mea faʻafoliga laupapa laʻau.
  • Afai na paʻu le filifiliga i luga o faʻalo, e tatau ona e faʻaaogaina se mea malamalama. Naʻo ia na te aumaia le tele o pupula i luga atoa o le auala savali. Ole isi lea faʻaopopo ole vaʻaiga lautele ole tamaʻi potu.
  • E uiga i le fola. E mafai ona avea ma maa, laminate, linoleum. E faʻamoemoe lava i le mea ua faʻataʻoto mai i potu i totonu o le potu. O le lanu o le alasavali ua liua e tatau ona ogatasi ma isi potu. E fesoasoani lea i le saʻo o le ata o le sikuea potu.

Potu ulufale 10 sq m

O se fale mautotogi e tele atu ai le lapoʻa o le alatele, o le mafai ona faʻaalia o ia lava i le mamanu ua faʻateleina loa. E i ai le tele avanoa e faʻatino ai ni aitia i le auala savali, lea e faalagolago tele i ai le aotelega mamanu. Fausiaina o se mamanu mo le 10 sq. m. e tatau ona amanaʻia le tele o tulafono faʻavae. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, o le fale o le a matua suia. O puipui e teuteuina i auala eseese, faʻaaogaina o filifiliga ma eseʻesega maeʻa. O le teuteu foliga laupapa o le a foliga lelei. Lenei oe manaʻomia se faʻailoga o se ata, o se faʻatusa o le ai luga o le puipui. Ma, filifilia se nofoaga, faʻaaogaina se omomi, se palasi, e faʻaalu i le puipui o le auala savali. Ina ua maeʻa faʻamago mulimuli, e na ona valiina i lanu manaʻomia. E aliali mai o se sili matagofie matagofie teuteuina volumetric eria.

O totoe o puipui e suia ma pepa puipui, Venetian, vali vali. O le alasavali ma le "vai pepa puipui" foliga matua mamalu. O le faʻatulagaina o le tamaʻi faʻatafafa sikuea e masani lava ona masani ai. O le mea lea, o se mamanu o le a le atoatoa e aunoa ma le malamalama lelei. Na faia e le faʻapipiʻiina o moli susulu i le faʻalo. Faʻafetai i le faʻatulagaina saʻo o le malamalama, o se auala tulaga ese o le olaga ma le mafanafana i totonu o le fale mautotogi na faia. O le faʻavae mo nei mea uma o le ata saʻo.

Faiga masani i totonu

O le tamaʻi vaega o le auala savali faʻatagaina oe e faʻataʻitaʻi ma eseese mamanu faʻatonuga. I lenei tulaga, tasi e tatau ona amanaʻia le aofaʻi tele o sikuea mita o fale. O faʻatonuga nei o le a faʻatagaina ai oe e fausia se ata sili ona lelei ma se filifiliga o sitaili eseese i totonu o le potu:

  1. Tekonolosi maualuga. Matua faʻaonapo nei, mama, leai ni sitaili faiga. O puipui o le auala savali e matua le faʻapitoa lava, e leai ni mamanu poʻo ni ata. O le fausaga ma le vali e matua eseʻese. Soʻo se sitaili teuteuina o se mea sili ona lelei. O le taualuga e tele-tulaga ma faʻaopopo moli i lalo o le taamilosaga. O maa keramika tetele e foliga atoatoa i luga o le foloa.
  2. Neoclassicism. Lanu malu lanu i le isi itu o le auala savali. Oe mafai ona faʻaopopo polyurethane faʻataʻitaʻi o tamaʻi koluma i tulimanu. O le laupapa lautele o sikuea laupapa o le a lautele ma teuteuina fatuga.
  3. Kitsch O mea uma e matua susulu lava, i lanu eseʻese. I luga o puipui o loʻo iai ni pepa puipui e mafai ona valiina, ia e valiina i lanu eseese e le mailoa. E eseese vaega taʻitasi. Lenei mamanu o se mataupu o tofo.
  4. Minimalism. Lelei tele mo hallway ma laiti sikuea. O lenei sitaili e maua ai le maualuga lautele vaʻaia o avanoa ona o maʻai tulimanu ma laina saʻo. O le taualuga e matua mafolafola, paʻepaʻe.
  5. Pop Art. Faʻaaliga malamalama pupula o puipui, faʻamalamalamaina o le auala atoa. Taualuga faʻaloaloa iila. E foliga manaia mai tamaʻi hall.
  6. Art Deco. Austere, taugata maeʻa na faia aulelei foliga aulelei.

Faiga a le atunuʻu

I se faʻaopopoga i faʻatonuga lautele, e i ai lava felanulanuaʻi mamanu mamanu atunuʻu. O manatu faʻavae nei e mafai ona faʻaalia i le hall:

  1. Faiga Aferika. O loʻo faʻaalia mai i elemeni eseese e manatua ai lenei mea. Uma ituaiga o puipui bas-fesoasoani o loʻo faʻaaogaina ii. E tatau ona faia teuteuga o le hall i lanu susulu.
  2. Autu Iapani. O lona autu tulaga o le faʻaaogaina o vaega o ofe i nisi vaega o le eria, pei o pupuni, pepa puipui.
  3. Uunaiga a Metitirani. Latou te faʻaalia i se malamalama, toeititi papaʻe tone ma taʻitasi vaega o faʻataʻitaʻi laʻau, aemaise i luga o le faʻalo. Ua faitotoʻa faitotoʻa.
  4. Provence. O lenei mataupu faʻaavanoaina mo se mamanu manatuaina o Farani, lona laufanua. O mea masani e faʻauma ai mea e faʻaaoga lautele. Mafai ona teuteuina i fugalaʻau.

Faaiuga

A o mamanuina i totonu o se fale mautotogi, o le mea autu o le filifilia o le sao tuʻuga ma sitaili e le gata mo le auala savali, ae faʻapea foi mo potu uma. E tatau ona tausisi i le lautele manatu ma aitia tisaini. E pei ona e vaʻai atu, e tele lava faʻatonuga ma avanoa o teuteuga matagofie o le alatele. E faigata tele ona fai se filifiliga, le auala e faʻafou ai, faʻapea foʻi ma le mauaina o mea lelei e fausia ai fale mo se faʻafouga lelei. O le mea lea, o le usitaʻia o nei tuutuuga e manaʻomia e fuafua ai le manaʻoga taʻitaʻiga, ona avea ai lea o le auala savali ma ona foliga vaʻaia.

E taua tele mo le teuteuina o fale, aemaise le auala savali, aua le tautau i luga i luga o le masani masani faʻafouga i totonu o se fale mautotogi. Lalo ma efuefu pupula puipui, faʻaloʻo valivali valivali. Malamalama o loʻo iai le tele tele o avanoa mo le filifiliga ma le faʻatinoina o se filifiliga filifilia tasi i se mataupu. Dare, filifili lau tisaini, tusa lava poʻo le a le laʻititi pe tele le auala savali.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: O outou o le... EFKAS Fagasa, Fagatele Choir (Mae 2024).